Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не отримає від Польщі системи ППО Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не отримає від Польщі системи ППО Patriot

Запропоновані Німеччиною Польщі «патріоти» є частиною комплексної протиповітряної оборони НАТО, а отже, підлягають дислокації на території НАТО

6 грудня 2022, 22:45 comments1278
Поділіться публікацією:

Віцепрем'єр та міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що Польща вживає заходів для розміщення на своїй території ракетного комплексу Patriot, наданого Німеччиною,  пишуть "Коментарі" із посиланням на zn.ua.

Україна не отримає від Польщі системи ППО Patriot

Система ППО Patriot


"Після розмови з Міністерством національної оборони Німеччини я був розчарований ухваленням рішення про відмову від підтримки України. Розміщення "Патріотів" на заході України підвищило б безпеку поляків та українців. Тому ми розпочинаємо роботу з організації розміщення пускових установок у Польщі та підключення їх до нашої системи командування", — повідомив у вівторок увечері у Twitter Блащак.

 

Місяць тому міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт запропонувала у допомогу Польщі системи ППО Patriot та винищувачі Eurofighter. Ця військова техніка повинна вберігати повітряний простір Польщі. Потім Блащак просив німецьку сторону передати запропоновані Польщі батареї Patriot Україні. На його думку, це мало б захистити Україну від подальших ракетних масованих ударів та відключень електроенергії. А заразом і підвищило б безпеку східного кордону самої Польщі.

 

Міністерка ж оборони Німеччини заявила, що запропоноване Польщею зброя є частиною комплексної протиповітряної оборони НАТО, отже, може бути розташована тільки в НАТО. Вона додала, що інші варіанти мають бути обговорені з НАТО та союзниками.

 

Як писали "Коментарі", питання постачання Patriot в Україну обговорюється на всіх можливих міжнародних майданчиках. Зокрема, ця тема стосується, коли йдуть переговори та консультації зі США, які мають технології Patriot. Крім цього, обговорення йде з іншими країнами, які можуть вплинути на позитивне розв'язання питання.

 

Також видання "Коментарі" повідомляло: в Україну відправили сучасні системи ППО. Україна отримала від Іспанії сучасну систему протиповітряної оборони — це зенітно-ракетні комплекси Hawk. Крім ЗРК Hawk, посадовці з Іспанії та України домовилися про військову та гуманітарну допомогу. Також міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що в її країні ще більше допомагатимуть у тренуванні українським військовим. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина передала Україні зенітні установки Gepard. Ці системи ППО мають приїхати до України на початку весни 2023 року. Це вже не перші постачання такої техніки для України від Німеччини.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Русь-Украина

7 грудня 2022, 01:15

Кроме Польши никто откровенно и отчаянно не помогает Украине. В основном делают вид. Московию можно прикончить здо Нового Года, но ЕС и НАТО это не надо.


Новини