Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україну відправили сучасні системи ППО
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну відправили сучасні системи ППО

Україна отримала від Іспанії сучасну систему протиповітряної оборони - це зенітно-ракетні комплекси Hawk.

2 грудня 2022, 19:17 comments1811
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іспанія ухвалила рішення про відправку ЗРК Hawk ще на початку жовтня, тепер вони прибули в Україну. Про приїзд до України систем протиповітряної оборони Hawk повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter українського чиновника.

В Україну відправили сучасні системи ППО

Україна отримала HAWK від Іспанії. Фото: з відкритих джерел

Олексій Резніков заявив про передачу ЗРК Hawk після того, як в Одесу приїхала міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес. В Одесі міністри вшанували загиблих українських військових та відвідали поранених бійців в місцевому госпіталі.

Іспанія надала перші наші ЗРК Hawk", – написав Резніков у Twitter.

Загалом Іспанія раніше пообіцяла шість зенітних ракетних комплексів Hawk для України. Перше рішення про чотири установки ухвалили в жовтні, а в листопаді ще дві установки Hawk. Міністр оборони України Олексій Резніков не назвав кількість зенітних ракетних комплексів Hawk, які прибули в Україну з Іспанії.

Окрім ЗРК Hawk посадовці з Іспанії та України домовились про військову та гуманітарну допомогу. Також міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що в її країні будуть ще більше допомагати в тренуванні українським військовим. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина передала Україні зенітні установки Gepard. Ці системи ППО мають приїхати в Україну на початку весни 2023 року. Це вже не перші поставки такої техніки для України від Німеччини.

Також "Коментарі" писали про вибух в українському посольстві Іспанії. Саморобна вибухівка знаходилась в конверті, який мав бути відкритий українським консулом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини