Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина відправить в Україну важке озброєння. Що таке системи Gepard
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина відправить в Україну важке озброєння. Що таке системи Gepard

Влада України від початку вторгнення заявляє про потребу в додаткових системах ППО, оскільки фактично триває боротьба за контроль над повітряним простором країни. Німеччина вирішила надіслати зенітні самохідні артилерійські установки.

2 грудня 2022, 19:05 comments2532
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький уряд продовжує допомагати Україні та надсилає важку військову техніку для боротьби проти Російської Федерації. Що таке Gepard і які він має характеристики? Про це повідомляє портал "Коментарі".

Німеччина відправить в Україну важке озброєння. Що таке системи Gepard

Шольц та зенітна установка Gepard. Фото: з відкритих джерел

Це не перша партія зенітних установок Gepard, які Німеччина відправляє в Україну. Ще в квітні німці відправляли в Україну різноманітну військову техніку. Цього ж разу Gepard приїде в Україну на початку весни 2023 року. Їх виготовляє німецька компанія Krauss-Maffei.

Flakpanzer Gepard — це самохідна зенітна установка, здатна діяти за будь-яких погодних умов. Гармата була розроблена ще в 1960-х роках, тому це не нова конструкція, але, як і інша військова техніка, ця установка зазнала кілька модернізацій.

Протягом багатьох років Gepard була основою німецьких протиповітряних сил, їх також використовували інші країни НАТО, Нідерланди та Бельгія, а зараз також і Бразилія, Йорданія та Румунія.

Gepard був створений на основі танку Leopard-1, який має 35-мм автоматичні гармати та два радари. Один радар слугує для загального призначення, тоді як інший для захоплення цілей. Кожна гармата може робити 550 пострілів за хвилину, а дальність ураження для Gepard складає 5,5 км.

Німецька техніка може розвивати швидкість до 65 км за годину, а дальність поїздки складає 550 км. Екіпаж Gepard складається з трьох людей: водій, навідник, командир. Наразі відомо, що Німеччина відправить Україні сім систем Gepard, які будуть додатково охороняти українське небо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про секретний німецький звіт про неонацистів, який мав бути оприлюднений через кілька десятиліть.

Також "Коментарі" писали про гучну заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини