Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна наступає на півдні, Росія – на Харківщині: у британській розвідці розповіли, хто має успіх
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна наступає на півдні, Росія – на Харківщині: у британській розвідці розповіли, хто має успіх

Британські аналітики вважають, що наступ України на півдні успішний, Росії на Харківщині – ні

19 серпня 2023, 12:00 comments2498
Поділіться публікацією:

Британська розвідка проаналізувала ситуацію на фронті за останній тиждень, зазначивши, що просування українських військ на південному напрямку справді відбувається дуже успішно. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді британської розвідки.

Україна наступає на півдні, Росія – на Харківщині: у британській розвідці розповіли, хто має успіх

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

У Міноборони Британії зазначають, що практично весь тиждень лінія фронту не змінювалася, і лише під кінець тижня українським військам вдалося взяти під контроль село Урожайне на півдні. При цьому ЗСУ не зупиниллися і продовжили поступ, незважаючи на запеклий опір окупаційної армії.

У свою чергу росіяни продовжили серію атак у районі Куп'янська Харківської області. Але жодна з них не мала успіху. Прорвати оборону ЗСУ росіянам не вдається, проте провокаційні атаки проджовжуються.                                                         

"По всьому фронті обидві сторони стикаються зі схожими проблемами: намагаються розгромити добре укріплені сили, маючи при цьому обмежені сили, які не можуть розпочати нових атак", — йдеться в огляді.

Зазначимо, незважаючи на те, що контрнаступ ЗСУ триває в американській розвідці, вважають, що українські військові в ході нинішнього контрнаступу не зможуть досягти ключового південно-східного міста Мелітополя. Якщо оцінка виявиться правильною, це означатиме, що Київ не виконає основне завдання щодо перерізання сухопутного коридору Росії до Криму цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ готуються вступити в бої за одне із ключових міст на півдні, взяття якого відкриває шлях на Мелітополь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини