Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна надіслала запит США: найнеобхідніше озброєння у зимовий період
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна надіслала запит США: найнеобхідніше озброєння у зимовий період

На зимовий період Україна запросила у США військову допомогу, а саме радари малого радіуса для виявлення російських ракет та безпілотників.

22 листопада 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна хоче отримати від США радари малого радіуса дії на зимовий період. Їх потреба пояснюється можливими масовими ракетними атаками Росії по українські енергетичній інфраструктурі у цей період. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Україна надіслала запит США: найнеобхідніше озброєння у зимовий період

Україна просить у США радари Sentinel. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією Politico Україна хоче отримати від Сполучених Штатів нову військову допомогу — радари Sentinel, що фіксують загрози ближнього радіуса. До потенційних загроз, які може виявити цей радар відносяться як швидкі балістичні ракети, так і повільніші дрони, літаки та гелікоптери.

Київ пояснює, що радари не були на вершині списку найпотрібніших речей для України, який очолювали танки чи винищувачі кілька місяців тому, однак у зимовий період саме радари можуть мати вирішальне значення.

Таке озброєння зможе покрити додаткові території України, які постійно перебувають під атаками російських сил. Крім того, вони можуть захистити фабрики, де українці планують виготовляти власне озброєння і зменшити вплив заходу в цьому питання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Пентагону пояснивчи готові українські сили до бойових дій взимку. За словами міністра оборони США Ллойда Остіна українські військові добре проявили себе на фронті і забезпечені необхідними речами, щоб продовжувати війну в морозну погоду. Остін вказав, що новий пакет наданий США містить необхідне для таких дій озброєння та спорядження.

Також "Коментарі" писали, що після затишшя сили РФ збільшили кількість атак на одному з напрямків. Речник Сил оборони розповів, де Росія зараз веде активні бойові дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини