Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна на другому місці за фіндопомогою: хто лідер
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на другому місці за фіндопомогою: хто лідер

Україна один з лідерів у світі за гуманітарною допомогою. Однак ООН все складніше знаходити кошти для майбутньої підтримки.

10 січня 2024, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з показниками ООН Україна опинилась на другому місці за обсягами фінансової допомоги у сфері гуманітарної підтримки у 2023 році. Однак у цього року країні потрібно щонайменше такий же рівень допомоги. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву речника Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу в інтерв'ю "Укрінформ".

Україна на другому місці за фіндопомогою: хто лідер

Україна на другому місці за фінансовою допомогою. Фото з відкритих джерел

Савіано Абреу розповів, що такі показники шокують, адже Україна могла самостійно закривати свої потреби, однак через російське вторгнення існує необхідність у підтримці.

"Порівнюючи, наприклад, із Сирією, де розгортається одна з найбільших гуманітарних криз у світі, Україна посідає друге місце за обсягами отриманої фінансової допомоги в 2023 році", — сказав Савіано Абреу.

Представник ООН пояснює, що війна в Україні триває, тому потрібно й надалі здійснювати гуманітарну допомогу. Однак, за словами Абреу фінансування сьогодні в Україні починає зменшуватись, але про недостатність підтримки ще не йде мова. 

Речника Управління ООН з координації гуманітарних справ розповів, що у 2023 році Україна потребувала 3,9 млрд доларів допомоги і за допомогою міжнародної підтримки отримала майже три мільярди.

"Проблема в тому, що 2024 року нам потрібен такий же рівень фінансової підтримки. Це виклик, який ми маємо подолати", — повідомив Абреу.

Савіано Абреу додав, що у цьому році ООН в основному буде надавати допомогу людям в Україні, які живіть поблизу активних бойових дій та лінії фронту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав зброю, яка найбільше необхідна Україні.

Також "Коментарі" писали, що російська ракета влучила в тимчасово окуповане українське місто на сході країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини