Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може отримати понад сотню танків від несподіваного союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати понад сотню танків від несподіваного союзника

Транзитом через Хорватію Україна може отримати близько 100 танків від Кувейту.

30 січня 2024, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військові оглядачі повідомляють, що Кувейт збирається відправити понад 100 танків М-84АБ до Хорватії, які після ремонту та модернізації будуть передані Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сербський ресурс TVfront та Military Wiki.

Україна може отримати понад сотню танків від несподіваного союзника

Танки М-84АБ. Фото з відкритих джерел

Експерти кілька тижнів обговорюють, що Кувейт може відправити військову техніку Україні, через Хорватію. Причиною цього є те, що кувейтська армія сьогодні має 218 американських танків M1A2 Abrams, тому старі танки М-84АБ знаходяться на складах для зберігання і не використовуються. 

Military Wiki зазначає, що у такому випадку Кувейт змінив свій погляд на війну в Україні та готовий допомагати протистояти російській агресії, хоч і опосередковано.

Очікується, що танки М-84 потраплять на машинобудівний завод Джуро Джаковіча в місті Славонський Брод, де отримають оновлення перед тим, як потраплять на український фронт. Аналітики також вказують, що крім кувейтських танків, Україна може отримати ще деякі хорватські танки. Це станеться в тому випадку, якщо Хорватія отримає швейцарські танки.

Також Хорватія нібито передала Україні два транспортні літаки Ан-32Б, які вже прилетіли в Україну. Літаки були придбані ВПС Хорватії в 1995 році, але з 2014 року перебувають на зберіганні в аеропорту Плесо в Загребі.

M-84AB — це модернізована версія M-84A, розроблена для армії Кувейту. M-84 — це основний бойовий танк, який вироблявся в колишній Югославії на основі радянської конструкції Т-72А. У 1989 році Кувейт замовив 200 танків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про протистояння Bradley проти T-90.

Також "Коментарі" писали про Жданова, який розповів, що західні танки потрапили в Україну без важливих деталей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини