Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може отримати бойові кораблі від союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати бойові кораблі від союзників

З їх допомогою Україна має намір конвоювати судна із зерном у Чорному морі

25 листопада 2023, 22:59
Поділіться публікацією:

Україна досягла домовленостей із західними союзниками про отримання військових кораблів, які вона використовуватиме для забезпечення безпеки суден у "зерновому коридорі" у Чорному морі. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає "Українська правда".

Україна може отримати бойові кораблі від союзників

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" був затоплений 2022 року для уникнення його захоплення РФ

Як заявив президент України, створення "зернового коридору" без участі РФ є одним із найбільших досягнень за поточний рік. Наразі зусилля України спрямовані на те, щоб забезпечити безпеку кораблів, які йдуть цим коридором.

"Ми домовилися з партнерами і супроводжуватимемо кораблі в морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості щодо отримання кораблів. Це питання близького майбутнього", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, що раніше президент України назвав одним із головних українських успіхів 2023 року — вигнання російського флоту із західної частини Чорного моря. Російські кораблі, які стали об'єктами численних атак українських надводних дронів, змушені були залишити Севастополь та відійти до району Новоросійська.

Тим часом, перемир'я в Газі: Катар заявив, що криза була подолана. Кілька годин тому ЦАХАЛ заявив про готовність відновити бойові дії, заявляючи про невиконання ХАМАС раніше досягнутих домовленостей.

Рашисти хваляться важливою перемогою. Російські паблики розносять, поки що не підтверджену інформацію з лінії фронту.

А прихильники шопінгу підбивають підсумки Чорної п'ятниці в Україні. 2023 року Україна відзначає своєрідний ювілей – 10 років, як у нашій країні запровадили західну традицію розпродажів на Чорну п'ятницю. Другий рік "чорний" тиждень минає під час війни. Як змінилися уподобання українців і чи ведуться вони у знижки, "Коментарі" розклали все "по поличках".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини