Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна може отримати більше боєприпасів від Європи: Кулеба пояснив, що потрібно зробити партнерам
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може отримати більше боєприпасів від Європи: Кулеба пояснив, що потрібно зробити партнерам

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав країни Європи заборонити експорт боєприпасів в інші країни.

26 лютого 2024, 10:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна отримує 50% озброєння з затримками. Крім того, постійно існує брак боєприпасів. Очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав європейські країни заборонити експорт боєприпасів в інші країни та перенаправити їх до України.

Україна може отримати більше боєприпасів від Європи: Кулеба пояснив, що потрібно зробити партнерам

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю виданню RND Дмитро Кулеба звернувся до європейських країн з закликом надати Україні більше боєприпасів для захисту Європи.

"Всі контракти на експорт боєприпасів, вироблених в Європі, до третіх країн мають бути призупинені, і всі такі боєприпаси мають бути направлені в Україну. Кожен патрон, вироблений в Європі, повинен служити для захисту Європи", – заявив Кулеба.

Міністр закордонних справ пояснює, що у кожній розмові з партнерами України постійно згадує проблеми з боєприпасами для України.

"Я скаржуся на брак боєприпасів на кожній зустрічі з нашими партнерами", – наголосив Кулеба.

Очільник МЗС України додає, що європейські країни визнають, що припустились помилок та занадто пізно почали нарощувати власне виробництво, укладати контракти та запускати нові лінії. Однак за ці помилки розплачується Україна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кулеба розповів, чи відгукнувся кандидат в президенти США Дональд Трамп на запрошення Володимира Зеленського здійснити візит в Україну.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який пояснив, чи будуть українські сили застосовувати західну зброю для ударів по Росії. За словами президента, Україна буде використовувати західну зброю лише на території України, зокрема і на тимчасово окупованій території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини