Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде Україна використовувати західну зброю для ударів по Росії: заява Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Україна використовувати західну зброю для ударів по Росії: заява Зеленського

Володимир Зеленський заявив, що Україна буде використовувати західну зброю лише для ударів по росіянах на українській тимчасово окупованій території.

25 лютого 2024, 10:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відреагував на знищення українськими силами російського літака А-50 та пояснив, чи буде Україна застосовувати західну зброю для ударів по території Росії.

Чи буде Україна використовувати західну зброю для ударів по Росії: заява Зеленського

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції у Києві Володимир Зеленський подякував партнерам України, які надають підтримку для протистояння російській військовій агресії.

"Що стосується збиття А-50 та інших літаків наших ворогів – це в будь-якому випадку результат союзу України і партнерів. Без цього союзу нам було б дуже складно, а в деяких напрямах неможливо боронити свою державу", – сказав Зеленський.

Президент також відповів, чи буде Україна застосовувати західну зброю для ударів по території Росії.

"Я узагальнено відповім: якщо цей літак працює над тимчасово окупованою територією України – застосовуємо нашу зброю, якщо на інших напрямках – застосовуємо українську зброю. Україна не має можливості, не має права і ніколи не буде застосовувати зброю партнерів на інших територіях, окрім української тимчасово окупованої території", – пояснив Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО розповів, чи зможуть західні літаки F-16 бити по території Росії, якщо будуть застосовуватись українськими пілотами. За словами Єнса Столтенберга Україна захищається від неспровокованої агресії Росії, тому може завдавати удари по об'єктах на території РФ.

Також "Коментарі" писали, що Україна невдовзі може отримати новітню підводну зброю, яка стане бідою для росіян. Новий пакет допомоги від Швейцарії може збільшити потужність українських сил у протистоянні у Чорному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 лютого 2024, 11:07

Тіньові домовленості священні: Путін не чіпає центри прийняття корумпованих рішень, а Фюрер не застосовує західну зброю проти території Путіна.


Новини