Головна Новини Суспільство Війна з Росією Умєров зробив критичне зауваження щодо поставок західної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєров зробив критичне зауваження щодо поставок західної зброї

Очільник Міноборони розповів, що Україна 50% зброї від західних партнерів отримує невчасно, що сприяє проблемам у війні в Україні.

25 лютого 2024, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що 50% західної зброї потрапляє в Україну з запізненням. За його словами без своєчасних постачань зброї, і через затримки Україна втрачає людей і території. Про це очільник Міноборони заявив на форумі "Україна. Рік 2024".

Умєров зробив критичне зауваження щодо поставок західної зброї

Очільник Міноборони Рустем Умєров. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони розповів, що Росія витрачає на війну десятки мільярдів доларів, тоді як Україна змушена очікувати тривалий час на допомогу від західних партнерів.

"Оскільки ситуація завжди динамічна, завжди змінюється, то 50% не постачається вчасно. Якщо ми дивимось на противника, то їх економіка приблизно 2 трлн, і вони використовують до 15% на війну, що становить понад 150 млрд доларів" — сказав Рустем Умєров.

Очільник Міноборони наголосив, що Україна робить "все можливе і неможливе", але робота ускладняється без своєчасних постачань зброї, і через затримки Україна втрачає людей і території.

Також під час форуму "Україна. Рік 2024" Рустем Умєров наголосив, що в України є плани на цей рік, які за словами міністра сильні та потужні. Однак, наразі, це публічно не обговорюється.

Міністр оборони вказав, що це перша війна "зі смартфонами в руках", де Україна щодня бореться у гібридні інформаційній війні. Умєров додав, що це перша війна, де з великою швидкістю оприлюднюється інформація сотнями тисяч джерел комунікації, анонімними джерелами безпрецедентної пропаганди і інформаційних атак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Борис Джонсон розповів про зміни настроїв щодо здатності України повернути Крим.

Також "Коментарі" писали про очільницю МЗС Німеччини Бербок, яка заявила, що Україна була готова піти на поступки під час мирних переговорів з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини