Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бербок заявила, що Україна була готова піти на поступки під час мирних переговорів з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Бербок заявила, що Україна була готова піти на поступки під час мирних переговорів з Росією

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок розповіла, що на початку вторгнення Росії, Україна була готова піти на деякі поступки під час мирних переговорів.

25 лютого 2024, 13:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Україна була готова піти на поступки у переговорах в Туреччині у березні 2022 року, за умови, що Росія виведе свої війська з українських територій. 

Бербок заявила, що Україна була готова піти на поступки під час мирних переговорів з Росією

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

Анналена Бербок у колонці німецького видання Bild підсумувала два роки вторгнення Росії та вказала, що Путін весь цей час прагне захопити Україну. За її словами Україна хоче, щоб війна закінчилась, однак президент Росії просто намагається "завоювати" країну, тому Захід допомагає Києву протистояти російській агресії.

Бербок вказує, що Україна була готова піти на поступки під час переговорів з Росією на початку повномасштабного вторгнення, однак не називає, які саме поступки пропонували українські переговорники.

"Україна вела переговори з Росією в Стамбулі в березні 2022 року і була готова піти на поступки. Звичайно, підставою було те, що Росія виводить свої війська", — пише Бербок.

Очільниця МЗС Німеччини вказує, що замість виведення військ Україна під час переговорів отримала Бучу, де російські солдати зав'язували руки людям та розстрілювали їх, ґвалтували жінок, вивозили дітей та бомбили електростанції, щоб цивільні жили у темряві та холоді.

За її словами російський диктатор попри заяви про готовність до діалогу не хоче йти на мирні переговори.

"Хоч як це жахливо, але Путін не хоче переговорів. Він не хоче миру, він хоче "завоювань". Він сам про це каже. І продовжуючи свою жорстоку агресивну війну за кордоном, Путін пригнічує будь-яку інакодумність у Росії", — наголошує Анналена Бербок.

Міністр закордонних справ Німеччини закликала Володимира Путіна звільнити українських дітей, вивести російські війська та зупинити війну в Україні. За її словами тільки тоді настане мир.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про ймовірного наступника Путіна, який розповів, де може відбутись нова війна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини