Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна хоче ще й F-18: кому Київ уже надіслав запит
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче ще й F-18: кому Київ уже надіслав запит

Україна подала запит до Австралії щодо винищувачів F-18

13 червня 2023, 14:14 comments1789
Поділіться публікацією:

Україна подала до Австралії запит щодо стану десятків знятих з експлуатації винищувачів F-18. Йдеться про 41 одиницю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву посла України в Австралії Василя Мірошниченка.

Україна хоче ще й F-18: кому Київ уже надіслав запит

Винищувач F-18. Фото з відкритих джерел

Посол зазначив, що було зроблено початковий запит про стан приблизно 41 літака, що зберігається на авіабазі на північ від Сіднея. І Україна розглядає потенційну передачу цих літаків, які б значно посилили свої повітряні сили.

"Був запит на інформацію (про стан F-18-ред.). Україна розглядає різні можливості щодо передачі винищувачів, включаючи цю", — заявив Мірошниченко.

Варто зазначити, що кілька західних країн уже виявили зацікавленість у постачанні України F-16, але інтерес України до австралійських літаків F-18 почав нещодавно обговорюватися в публічному просторі.

Як повідомляли ЗМІ, Австралія обговорює зі США можливість передати Україні винищувачів F/A-18 Hornets. Однак до реалізації цього плану начебто поки що далеко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому немає стрімкого наступу ЗСУ – чи є ознаки, що РФ готується до відступу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – контрнаступальні дії ЗСУ продовжуються і вже мають успіх як мінімум на трьох ділянках фронту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі запевняє, що США зосередяться на тому, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою. Допомагають нам і європейці, обіцяючи активізувати постачання зброї. При цьому в Офісі президента України попередили – на досягнення цілей контрнаступу (повернути під контроль Києва всі окуповані території, включаючи Крим) може піти багато місяців. Як оцінюєте ситуацію навколо контрнаступу – у тому числі у медійному та політичному плані? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини