Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готувалась до російської агресії: Павлюк розповів, коли стало відомо про напад Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готувалась до російської агресії: Павлюк розповів, коли стало відомо про напад Росії

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що Україна почала підготову до війни проти Росії за п'ять місяців до повномасштабної агресії РФ.

19 лютого 2024, 12:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна отримала перші сигнали про можливе повномасштабного вторгнення Росії за 5 місяців до початку великої війни. Цей час українські військові використали для підготовки до російської військової агресії. Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Україна готувалась до російської агресії: Павлюк розповів, коли стало відомо про напад Росії

Командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк про підготовку до війни. Скриншот з інтерв'ю

Під час інтерв’ю журналіст Роман Пагулич запитав у Олександра Павлюка, коли стало зрозуміло, що повномасштабна війна Росії проти України невідворотна.

"Провівши аналіз, вже восени була дуже велика вірогідність, розуміли, що буде повномасштабна війна. По її масштабам, ще було тяжко зрозуміти, але, що вона як мінімум захопить територію Луганської та Донецької області – було очевидно", — заявив Павлюк та додав, що "були всі ознаки, що ми зустрінемо ворога не тільки з ДНР та ЛНР, а й з території Росії".

Таким чином Україна почала підготовку певних дій, щоб зустріти ворога, чиє співвідношення сил та засобів було не на користь української армії.

"З початку осені ми приступили до виконання певних дій, щоб успішно зустріти і нанести йому максимального ураження. Протягом п’яти місяців ми готувались до відбиття повномасштабної агресії", — розповів Павлюк.

За словами командувача Сухопутних військ у січні-лютому 2022 року було отримано повідомлення від ГУР, що варіант з повномасштабним вторгненням можливий.

"І на лютий місяць ми зробили максимально все, щоб гідно зустріти ворога: всі позиції були максимально посилені, прораховані всі можливі варіанти дій, переміщені всі резерви – ми два рази, як мінімум, проводили повномасштабне тренування", — наголосив Олександр Павлюк

За його словами, це зіграло вирішальну роль, що в перший день, коли був завданий удар Росії по всім командним центрам, по всім місцям, де мало бути скупчення українських військ і складів, але російські удари "пішли в пусте місце".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Боррель зробив тривожне попередження щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про американського історика, який пояснив, як Україна могла б вже перемогти у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

19 лютого 2024, 12:33

У шапітолії пишуть альтернативну історію? А де історія про втрату півдня України? Чому такі готові до вторгнення ЗСУ розмінували кримський перешийок та вивели основні сили? Може на вузькому перешийку можна було покришити усі колони ворога?


Новини