Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історик пояснив, як Україна могла б вже перемогти у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик пояснив, як Україна могла б вже перемогти у війні

Тімоті Снайдер критикує США за недостатню допомогу Україні у війні проти Росії.

15 лютого 2024, 09:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський історик Тімоті Снайдер заявив, що якби США віддавали таку ж допомогу у відсотковому значенні від ВВП як це робить Естонія, то Україна б ймовірно вже перемогла Росію у війні.

Історик пояснив, як Україна могла б вже перемогти у війні

Історик Тімоті Снайдер. Фото з відкритих джерел

Тімоті Снайдер критикує США за недостатню допомогу Україні. Американський історик зазначив, що перемога України важлива, а США у цьому плані "ліниві".

"Говорячи про сплату нашої частки… Якби США давали Україні стільки ВВП, скільки робить Данія чи Словаччина, Україна легко перемогла б. Якби ми давали Україні стільки ВВП, скільки дає Естонія, Україна, швидше за все, давно б виграла. Важлива українська перемога, а ми ліниві", — написавТімоті Снайдер.

Також Снайдер дорікнув американцям, які закликають перекласти відповідальність на допомогу Україні європейським країнам.

"Ті ж люди, які кажуть "європейці повинні заплатити свою частку", ігнорують українців, які платять своїм життям", — додав американський історик.

Зазначимо, що у співвідношенні до ВВП, Естонія надала найбільшу допомогу Україні — 1,26%. Литва та Латвія передали близько відсотка допомоги від загального ВВП країн, а Польща та Словаччина 0,6%. Крім того, Естонія оголосила, що буде надавати Україні військову допомогу 0,25% від ВВП впродовж наступних чотирьох років. Внесок США у допомозі Україні склав близько 0,3% від ВВП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що історик Тімоті Снайдер розповів, яку моральну перемогу може здобути Росія у війні в Україні. Також Снайдер пояснив, як це можна зупинити.

Також "Коментарі" писали, що президент Росії Володимир Путін відповів, чи шкодує він через війну в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини