Головна Новини Суспільство Війна з Росією Історик розповів, яку моральну перемогу може здобути Росія: як це зупинити
commentss НОВИНИ Всі новини

Історик розповів, яку моральну перемогу може здобути Росія: як це зупинити

Виїзд українців за кордон не лише створює економічні проблеми, але й є геноцидом України, на думку американського історика Тімоті Снайдера.

17 січня 2024, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Професор Єльського університету Тімоті Снайдер вважає, що одна з цілей Росії у війні – це зменшити чисельність населення України та розпорошити українців по всьому світу. Таким чином Путін може отримати, за словами Снайдера, "моральну перемогу для Росії". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Укрінформ.

Історик розповів, яку моральну перемогу може здобути Росія: як це зупинити

Американський історик Тімоті Снайдер. Фото з відкритих джерел

Тімоті Снайдер взяв участь на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, де виступив на сесії "Горизонти України". Під час промови американський історик вказав, що Росія хоче своєю військовою агресією зробити населення України меншим.

"Якщо мета війни Росії – зробити українське населення якомога меншим… то мільйони українців, які виїжджають з країни й не повертаються, — це також і військова, і, так би мовити, моральна перемога для Росії", – сказав Снайдер.

Історик вважає, що після російського нападу багато українських професіоналів та здібних фахівців у різних сферах опинились за кордоном.

"Мільйони з них нині перебувають у країнах ЄС, і Україні потрібно, щоб саме ці люди повернулися. Це не просто економічне питання. Це проблема… геноциду", — наголосив Тімоті Снайдер.

Професор Єльського університету додає, що країни, які прийняли біженців мають створити певні механізми, які б дозволили українцям повернутись додому. За словами Снайдера це не станеться саме по собі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі очікують нову хвилю біженців з України. За словами польських посадовців це може статись у випадку посилення російської агресії.

Також "Коментарі" писали про опозиційного політика з Німеччини, який назвав виплати для українських біженців помилкою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 січня 2024, 18:28

Ніхто не повернеться в країну без перспективи. Переселяйте Ізраїль - і арабам дасте спокій і тут їм місця вистачить. Україна все-одно вже - всьо.


Новини