Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна довго чекала на цю зброю: Берлін підтвердив доставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна довго чекала на цю зброю: Берлін підтвердив доставку

Німеччини надіслала до України систему протиповітряної оборони Patriot.

19 квітня 2023, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини оголосив, що перша батарея системи Patriot доставлена в Україну. Така військова техніка вперше буде застосовуватись в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт уряду Німеччини.

Україна довго чекала на цю зброю: Берлін підтвердив доставку

Система ППО Patriot. Фото з відкритих джерел

Український уряд постійно наголошує, що для безпеки України є потреба у системах протиповітряної оборони, які може надати Захід. З оприлюдненого звіту уряду Німеччини стало відомо, що довгоочікувана система ППО Patriot відправлена в Україну. Окрім самої системи, Німеччина надіслала і боєприпаси до неї.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що ця система важлива для захисту України. За його словами це далекобійний комплекс, який зможе діставати ракети та літаки на відстані 150 км.

США також повідомляли, що збираються надіслати систему ППО Patriot, проте американці не оголосили, чи доставлена ця зброя в Україну, таким чином німецька система Patriot є першою підтвердженою в Україні. Вся система складається з радарів, командно-контрольних технологій і кількох різних ракет-перехоплювачів для ідентифікації та знищення тактичних балістичних ракет, крилатих ракет, безпілотників, літаків та інших повітряних загроз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагається "заглушити" роботу Starlink в Україні. Такі дані стали відомі після зливу секретних матеріалів розвідки Сполучених Штатів.

Також "Коментарі" писали про союзника України, який передав вісім танків Leopard 2. За повідомленнями Генерального штабу військова техніка вже доставлена на територію України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини