Головна Новини Суспільство Війна з Росією Союзник України передав 8 танків Leopard 2
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник України передав 8 танків Leopard 2

Ще вісім танків отримала Україна від союзників.

18 квітня 2023, 13:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна отримала від Канади вісім танків німецького виробництва Leopard 2. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Генштабу Збройних сил України.

Союзник України передав 8 танків Leopard 2

Танки Leopard 2 в Україні. Фото з відкритих джерел

Минулого тижня стало відомо, що обіцяні від Канади танки Leopard 2 знаходяться в Польщі. Саме на цих танках українські військові проходили частину свого навчання. Тепер же вони потрапили в Україну.

"Канада вже передала Україні 8 танків. Танки Leopard 2 були завантажені та транспортовані літаком CC-177 Globemaster III Королівських Повітряних Сил  Канади в рамках OpUNIFIER", — повідомили у Генштабі.

Таким чином до України вже відправили свої танки кілька країн НАТО. У березні про передачу танків Leopard 2 оголосила Німеччина. Також у кінці березня Португалія виконала обіцянку та надіслала свої Leopard 2A6 до України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни НАТО передали свої винищувачі Україні. Польща оголосила на початку квітня, що її літаки Міг-29 вже в Україні. А Словаччина повідомила в середині квітня про доставку 13 винищувачів. Очільник Міноборони Словаччини Ярослав Надь зазначив, що чотири літаки були доставлені в Україну пілотами ЗСУ, а решта через сушу. Таке рішення було прийняте заради безпеки.

Також "Коментарі" писали про Китай, який вводить нові правки до призову та мобілізації, які наберуть чинності з 1 травня. У нових змінах додали розділ про мобілізацію, а також хочуть підвищить ефективність призову через залучення висококваліфікованих новобранців до армії КНР. Таке рішення прийнято з модернізацією  військ Китаю, включно з можливістю майбутньої агресії проти Тайваню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини