Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дві країни НАТО передали свої винищувачі Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни НАТО передали свої винищувачі Україні

Два українські союзники вже передали літаки Міг-29 Україні.

18 квітня 2023, 11:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща та Словаччина виконали свої обіцянки та вже передали Україні свої винищувачі Міг-29. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Міноборони Словацької Республіки.

Дві країни НАТО передали свої винищувачі Україні

Український літак МіГ-29. Фото з відкритих джерел

На початку квітня керівник Управління президента з міжнародної політики Польщі Марцін Пшидач оголосив, що процес передачі першої частини винищувачів уже завершено. Тобто Україна отримала перші літаки МіГ-29 з Польщі, однак кількість винищувачів, які потраплять до ЗСУ не уточнили.

Окрім Польщі, інший член НАТО – Словаччина, також повідомила інформацію про винищувачі. У пресслужбі Міністерства оборони Словацької Республіки заявили, що обіцяні раніше літаки МіГ-29 прибули в Україну. Перші чотири винищувачі були передані в березні, і їх доставили українські пілоти, а наступні дев’ять потрапили в Україну сушею. Очільник Міноборони Словаччини Ярослав Надь зазначив, що таким чином врахували максимальну безпеку для доставки військової техніки.

"На відміну від нашого сусіда, ці літаки були для нас непотрібні. Ми робимо правильно", – сказав Ярослав Надь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що неочікуваний союзник надав Україні літаки Су-25.

Також "Коментарі" писали про Болгарію, яка має кілька умов, щоб передати Україні літаки МіГ-29. Головна умова, яку називають болгарські політики, це отримання західних та сучасних літаків, які замінять ті, що Болгарія передасть Україні. Якщо Болгарія передасть свої винищувачі, то залишиться без літаків на 1,5 року, адже партія винищувачів F-16 буде доставлена лише у 2025 році. Окрім того, Болгарія планує продати літаки для України, а не віддати безплатно.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини