Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія використовує секретну зброю проти Starlink в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія використовує секретну зброю проти Starlink в Україні

Росія намагається "заглушити" роботу Starlink в Україні

19 квітня 2023, 11:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія прагне вивести з ладу супутники Starlink, які використовуються українською армією. З цією метою армія РФ кілька місяців експериментувала з системою радіоелектронної боротьби "Тобол". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Washington Post.

Росія використовує секретну зброю проти Starlink в Україні

Українські дрони підключенні до системи Starlink. Фото з відкритих джерел

Американське видання посилається на один з документів, які були у пакеті звітів розвідки США, що потрапили в мережу. В ньому зазначається, що російські сили хочуть заблокувати доступ до інтернету для українських військ. Тому головним завданням стало зламати та заблокувати доступ до Starlink, які Ілон Маск надавав Україні з перших тижнів війни.

В секретних звітах стверджується, що Кремль кілька місяців експериментував зі своєю радіоелектронною системою "Тобол", щоб блокувати передачу сигналу. Оприлюдненні документи датуються березнем, і наразі невідомо чи були спроби росіян у цьому напряму вдалими.

Пентагон, посольство РФ у США та компанія SpaceX, яка володіє Starlink, відмовились від коментарів.

Речник Міноборони України Костянтин Жура повідомив, що українське керівництво знає про зусилля РФ, тому вживає всіх необхідних заходів для нейтралізації такої діяльності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вибори 14 травня в Туреччині можуть стати ключовим моментом для Європи, НАТО та війни в Україні. Ймовірно чинний президент Туреччини Реджеп Ердоган втратить свою посаду.

Також "Коментарі" писали, що Росія викликала послів США, Великої Британії та Канади до Міністерства закордонних справ. Відома причина такого рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини