Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорщина знову вимагає підкоригувати новий список санкцій ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина знову вимагає підкоригувати новий список санкцій ЄС

Угорщина хоче виключити трьох осіб із 72, проти яких запропоновано запровадити санкції за підрив суверенітету України

12 травня 2023, 11:35 comments1699
Поділіться публікацією:

Угорщина хоче виключити трьох осіб із нового списку санкцій проти РФ, запропонованого Європейською комісією в рамках 11-го пакету санкцій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це написав у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Угорщина знову вимагає підкоригувати новий список санкцій ЄС

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

"Тепер Угорщина хоче виключити трьох осіб із 72, проти яких запропоновано запровадити санкції за підрив суверенітету України. До трійки входить Володимир Морозов, голова Білоруської залізниці", – йдеться у пості.

Варто зазначити, Будапешт не вперше вимагає виключення осіб із запропонованих санкцій. Раніше патріарх Кирил не потрапив до списку санкцій Євросоюзу через опір Угорщини.

Нагадаємо, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка відвідала 9 травня Київ, розповіла про зміст 11-го пакету санкцій ЄС проти Росії. За її словами, він складається з трьох розділів: перший – ще більше заборон на імпорт товарів у РФ (у тому числі новітні технології або запчастини для літаків, що йдуть до третіх країн і потім до Росії), другий – зосередження на інструментах, які завадять країні -агресору отримати європейські товари; третій – заборона тіньових організацій, які навмисно оминають санкційні заходи. У свою чергу, президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що до 11-го пакету санкцій ЄС проти РФ будуть внесені обмеження та заборони на російський атомний сектор. Що можна сказати про втрату, яку РФ вже завдали санкції? Які очікування нового пакета? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США вперше дозволили передачу Україні активів РФ: про що це говорить — чи буде продовження. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини