Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удару по Львову могло і не бути: Ігнат розповів, що завадило перехопити Калібри
commentss НОВИНИ Всі новини

Удару по Львову могло і не бути: Ігнат розповів, що завадило перехопити Калібри

Юрій Ігнат розповів, що через те, що союзники не передають Україні винищувачі F-16, збивати всі ракети, що випускає ворог, просто нереально

6 липня 2023, 10:20
Поділіться публікацією:

Російські окупанти вночі 6 липня атакували Львів "Калібрами" – сім із десяти крилатих ракет, які випустили по Україні, знищили Повітряні сили. Для того, щоб демонструвати 100% результату, Україні потрібно мати винищувачі F-16, проте союзники не поспішають надавати літаки Києву. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі в ефірі Радіо Свобода заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Удару по Львову могло і не бути: Ігнат розповів, що завадило перехопити Калібри

Ракети Калібр. Фото: з відкритих джерел

Він пояснив, що ракети летіли з моря, "ворог пропрацював маршрут, використовуючи рельєф місцевості та русла річок, у цьому випадку Дніпро. Ракети начебто летіли до Києва, але різко звернули до Львова".

"Їх можна було б перехоплювати винищувачами. І частину ракет вдалося перехопити винищувальною авіацією, але дуже невелику частину. Із цим міг би впоратися F-16", — заявив Юрій Ігнат.

Зазначимо, що у Львові після нічного ворожого ракетного обстрілу виявили тіла загиблих на завалах багатоквартирного будинку. Про це у себе у Telegram-каналі повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через певний дефіцит високоточної та далекобійної зброї ("Калібрів", "Іскандерів", "Кинджалів" та ракет Х-101, Х-555) російські військовослужбовці нещодавно розмістили недалеко від українських кордонів на Брянщині, ракетний комплекс "Бал", для якого використовують протикорабельні Х-35 Не припиняються удари за допомогою безпілотників та бомб на території України. Дрони атакують і територію РФ, а також позиції окупантів на тимчасово захоплених ними територіях. А міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу в черговий раз погрожує ударами по "центрам ухвалення рішень в Україні", якщо ЗСУ вдарять по окупантах, у тому числі в Криму, ракетами "Хаймарс" та "Сторм Шедоу". Про що говорить ракетно-бомбово-дронова війна останнього часу? Що важливо розуміти та робити Україні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 липня 2023, 09:37

Саме західні, безпечні, регіони та бункерний Київ і підігрівають війну, поки східні страждають від ракетних атак. В іншому випадку, війна б вже давно закінчилась. Прихильники "сильної руки" з західних регіонів заробляють на логістичний корупції, саме вони б проголосували за найбільшого Брехуна всесвіту, віддавши за нього 98%.


Новини