Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удари по енергоструктурі України не дадуть Росії ніякого ефекту: пояснення військового США
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари по енергоструктурі України не дадуть Росії ніякого ефекту: пояснення військового США

Американський військовий у своїй роботі довів, що ракетні удари по енергетичній системі не приносять значної користі у веденні в війни

25 листопада 2022, 16:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Майор ВПС США Томас Гріффіт захистив дисертацію у 1994 році з назвою "Стратегічні удари по національним системам електропостачання", де у своєму досліджені зібрав кілька варіантів військових і політичних цілей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на наукову роботу американця.

Удари по енергоструктурі України не дадуть Росії ніякого ефекту: пояснення військового США

Російські ракетні удари по енергетичним об'єктам. Фото: з відкритих джерел

Томас Гріффіт зібрав та проаналізував удари по енергетичній структурі КНДР, В’єтнаму та Іраку. Майор ВПС США виділив чотири цілі:

  • вплив на військову інфраструктуру;
  • вплив на виробничі потужності;
  • вплив на лідерів;
  • вплив на настрої громадськості.

За цим звітом Гріффіт відзвітував Пентагону не покладатись на знищення енергоструктур у ворожій країні. Американець стверджує, що завдаючи ударів по енергостанціях електрика пропадає тільки у цивільного населення, адже військові забезпечені генераторами.

Майор ВПС США також зазначає, що ракетні удари є малоуспішними, адже вони не зможуть зруйнувати усю систему великої країни. А її післявоєнна відбудова коштує значних фінансів. Окрім того, такі дії мають негативний репутаційний ефект з боку інших країн.

Гріффіт додає, що винятком може бути зупинка виробництва військової техніки в країні, на яку здійснюється атака. Але в такому разі, ця країна не повинна мати поставок зброї від союзників. Загалом американський майор вважає, що удари по національних енергосистемах є неефективними.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про російські фейки, які поширюються в соцмережах стосовно української енергосистеми.

Також "Коментарі" писали про те, скільки Росія витратила грошей на війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини