Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику
commentss НОВИНИ Всі новини

Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику

Росіяни здійснюють масові терористичні ракетні удари по українській енергетичній системі та поширюють фейки про неї. Найпопулярніші розглянув та спростував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

23 листопада 2022, 19:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 15 жовтня Російська Федерація активно почала здійснювати ракетні запуски по критичним об’єктам української енергоструктури. Центр стратегічних комунікацій спростовує найпопулярніші фейки, які росіяни розповідають про українську енергетику. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на SPRAVDI.

Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику

Росіяни обстрілюють енергетичну структуру України. Фото: з відкритих джерел

Одним з найпопулярніших фейків є те, що енергетику вимикають не через ракетні удари Росії, які тривають від початку війни, а через змову енергетичних компаній та уряду України. SPRAVDI це спростовує і повідомляє, що попри постійні атаки з 24 лютого, активно по енергосистемі росіяни почали завдавати ударів з жовтня.

Також росіяни просувають наратив, що енергетичні структури не захищає ЗСУ. Але насправді українське ППО та енергетики роблять усе можливе для захисту та стабільного функціонування.

Росіяни говорять про українську владу, яка нібито приховує правду про руйнування енергетичних об’єктів. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки наголошує, що інформацію не розголошують, адже таким чином ворог отримає необхідні данні.

Серед фейків також популярна є думка, що ракетні удари не завдають значної шкоди. Саме теплові електростанції допомагають стабілізувати енергетику в пікові години. Окрім того, російські військові захопили Запорізьку АЕС з якої надходило 25% усієї електроенергії в Україні.

Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику - фото 2
Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику - фото 3
Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику - фото 4
Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику - фото 5
Ці фейки росіяни поширюють про українську енергетику - фото 6

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генштаб ЗСУ пояснив, чому не під час кожної повітряної тривоги відбуваються ракетні обстріли.

Також "Коментарі" писали про реакцію на ракетний удар по Польщі. Одна з країн НАТО надала полякам сучасні системи ППО Patriot за кілька днів після вибухів на кордоні поруч з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/20452
comments

Обговорення


Новини