Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підрахували скільки Росія витратила грошей на війну в Україні. Це четверта частина її бюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрахували скільки Росія витратила грошей на війну в Україні. Це четверта частина її бюджету

Президент Росії Володимир Путін витрачає на війну в Україні четверту частину бюджету Російської Федерації.

25 листопада 2022, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За дев’ять місяців війни в Україні Росія витратила 82 млрд доларів. Ймовірно Російська Федерація не зможе потягнути фінансово війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Forbes.

Підрахували скільки Росія витратила грошей на війну в Україні. Це четверта частина її бюджету

Російська економіка зменшується через війну в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росія витрачає на війну все більше грошей, а власні військові потужності закінчуються. Мобілізація, іранські дрони-камікадзе, балістичні ракети та можливе майбутнє постачання зброї з КНДР усе більш виснажують Кремль.

За підрахунками Путін витратив 82 млрд доларів з бюджету Російської Федерації на війну проти України, не включаючи стабільні витрати на оборону. Ця сума складає 24% від попереднього загального бюджету Росії, який становив у 2021 році 340 млрд доларів.

Підрахували скільки Росія витратила грошей на війну в Україні. Це четверта частина її бюджету - фото 2

Витрати зросли через збільшення чисельності солдатів після останньої мобілізації, але найбільшою статтею бюджету російської армії, що становить третину всіх витрат, є військова техніка і технології. Найдорожчими є ракети, потім йдуть зброя, боєприпаси та паливо.

Підрахували скільки Росія витратила грошей на війну в Україні. Це четверта частина її бюджету - фото 3

Окрім збільшення видатків, Росія постійно втрачає у надходженні коштів до бюджету, адже російську нафту та газ починають купувати усе менша. Окрім того, з початку грудня почне діяти ембарго для російського газу в ЄС. Також країни Європи домовляються про зниження закупівельної ціни російської нафти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський депутат натякнув на наступну країну, яку слід захопити. У своїй промові депутат Держдуми назвав цю країну незаконним державним утворенням.

Також "Коментарі" писали про план Путіна, який провалився, адже Європейський Союз заповнив свої газові сховища, а осінь в Європі виявилась теплою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини