Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удар по Полтаві проявив дві великі проблеми України: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по Полтаві проявив дві великі проблеми України: про що мова

В США знову активізувалися дискусії щодо дозволу Україні наносити удари далекобійною зброєю по РФ

4 вересня 2024, 11:32
Поділіться публікацією:

Дві російські балістичні ракети влучили у військовий інститут і госпіталь у Полтаві, убивши 51 і поранивши 271 людину. Ця атака продемонструвала нестачу систем протиповітряної оборони, що робить Україну вразливою для російських ударів, а також недоліки української армії, яка не змогла краще захистити навчальний центр. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Wall Street Journal".

Удар по Полтаві проявив дві великі проблеми України: про що мова

Удар по Полтаві. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, звістка про удар по інституту викликала гнів в Україні. У Сухопутних військах України заявили про проведення розслідування, "чи належним чином здійснювалося управління установою в умовах постійної ракетної загрози з боку противника".

На інших об'єктах будуть посилені заходи безпеки. У Міноборони пояснювали, що інтервал між тривогою та прильотом був настільки коротким, що застав людей у момент евакуації. Для атаки РФ використовувала балістичні ракети, які можуть перехоплювати лише декілька систем ППО в Україні.

Українські офіційні особи наполягають на тому, щоб США дозволили ЗСУ завдавати ударів вглиб російської території далекобійною зброєю — по складах і аеропортах. Це може допомогти підірвати здатність Росії здійснювати потужні повітряні атаки. Однак Білий дім відмовляється від кроків, які Кремль може розцінити як серйозну ескалацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в центрі уваги продовжує залишатися жорстокий удар ворога по Полтаві. Про що може свідчити російський удар двома балістичними ракетами по Інституту звʼязку? Які висновки треба зробити з трагедії в Полтаві? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — було шикування під час вибуху чи ні: що відомо про трагедію у Полтаві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини