Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що свідчить російський удар по Полтаві: які висновки треба зробити з трагедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що свідчить російський удар по Полтаві: які висновки треба зробити з трагедії

В Україні дуже мало засобів протиракетної оборони для захисту міст з великою кількістю населення

4 вересня 2024, 06:47
Поділіться публікацією:

В центрі уваги продовжує залишатися жорстокий удар ворога по Полтаві. Про що може свідчити російський удар двома балістичними ракетами по Інституту звʼязку? Які висновки треба зробити з трагедії в Полтаві? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Про що свідчить російський удар по Полтаві: які висновки треба зробити з трагедії

Удар по Полтаві. Фото: із відкритих джерел

Знову знехтували заходами безпеки в плані організації життєдіяльності

Військовий експерт Олег Жданов сказав в ефірі телеканалу "Київ24" заявив, що російський удар двома балістичними ракетами по Інституту звʼязку у Полтаві може свідчити про нехтування заходами безпеки.

"Стосовно Полтави, дійсно, це натяк на те, що знову ж таки, знехтували заходами безпеки в плані організації життєдіяльності... Судячи з того, що натяк йде на війська — значить, шикували війська. Подивимось, почекаємо. На жаль, у нас дуже мало систем протиракетної оборони, які могли би захищати хоча би наші обласні центри, де мешкає доволі велика кількість населення", — наголосив Жданов.

За те, що відбулося в Полтаві, винні мають бути покарані

Полковник запасу, екс-спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв’ю виданню "Фокус" зазначив, що якщо потурання продовжиться далі, розслідування удару РФ по Полтаві "спустять на гальмах" і винних не покарають, армія України буде приречена на великі втрати особового складу.

"У всіх попередніх подібних трагедіях висновків ніхто не зробив. Когось із військових керівників покарали? Говорити про проведення шикування і прильоти по будівлі з мобілізованими напевно рано. Спершу варто розслідувати всі обставини події", — сказав він.

Експерт задається питанням, чому в Полтаві досі не знайшли місць, де повинні ховатися курсанти і мобілізовані. Селезньов навів як приклад Харків, де дітей відправили вчитися в метро через постійні ракетно-бомбові удари.

"На що йде розрахунок, коли військових відкрито розміщують у відомих навчальних корпусах?", — заявив він.

На його думку, росіяни перед нанесенням удару провели розвідку місцевості з використанням дронів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - було шикування під час вибуху чи ні: що відомо про трагедію у Полтаві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини