Головна Новини Суспільство Війна з Росією Було шикування під час вибуху чи ні: що відомо про трагедію у Полтаві
commentss НОВИНИ Всі новини

Було шикування під час вибуху чи ні: що відомо про трагедію у Полтаві

Росіяни вдарили по Полтаві двома ракетами Іскандер. Кількість загиблих та поранених значно зросла.

3 вересня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

 Російські війська здійснили ракетний удар балістичними ракетами по навчальному закладу в Полтаві, що призвело до загибелі щонайменше 51 людини. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін під час телемарафону.

Було шикування під час вибуху чи ні: що відомо про трагедію у Полтаві

Удар по Полтаві (фото з відкритих джерел)

У Мережі ширилися чутки, що удар припав на момент шикування на плацу Інституту зв'язку, проте ця інформація не відповідає дійсності.

"Ніяких шикувань чи інших заходів у момент удару не проводилося", – спростував Лазуткін.

Офіс генерального прокурора України повідомив, що у зв’язку з атакою було порушено кримінальну справу за статтею про "Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Сигнал повітряної тривоги пролунав о 9:08 ранку, після чого всі студенти, що перебували на навчанні, вирушили до укриттів. Через кілька хвилин після оголошення тривоги пролунали потужні вибухи.

Попередньо встановлено, що російські окупанти завдали удару по Полтаві двома балістичними ракетами типу "Іскандер-М".

На момент 18:00 кількість постраждалих зросла до 51 осіб, з-під завалів було врятовано 11 людей. Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін також заявив, що кількість постраждалих зросла до 219, і під завалами можуть залишатися ще 18 осіб.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський відреагував на трагедію у ПолтавіГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відреагував на трагедію в Полтаві, де російські терористи завдали ракетного удару по навчальному закладу, зазначивши, що військова служба правопорядку у Збройних Силах України активно працює над розслідуванням цього злочину. 

Сирський повідомив, що удар було здійснено двома ракетами "Іскандер", внаслідок чого значна кількість людей загинула і багато отримали поранення. Під завалами опинилися десятки осіб, а також постраждала територія сусіднього лікувального закладу.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини