Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удар по Чорноморському флоту: у британській розвідці назвали наслідки для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по Чорноморському флоту: у британській розвідці назвали наслідки для РФ

У Міноборони Британії вважають, що Чорноморський флот РФ частково позбавили можливості блокувати порти

26 вересня 2023, 10:25
Поділіться публікацією:

Чорноморський флот Росії (ЧФ) за останні тижні зазнав серії великих атак, кульмінацією яких стали удари по його штабах 20 та 22 вересня 2023 року. Ці атаки були більш руйнівними та скоординованими, ніж досі під час війни. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Удар по Чорноморському флоту: у британській розвідці назвали наслідки для РФ

Чорноморський флот РФ. Фото: (Getty Images)

Британські фахівці зазначають, що фізичне пошкодження ЧФ швидше за все матиме серйозні наслідки. Російський флот, як і раніше, здатний виконувати свої головні військові завдання, а саме – завдавати ударів крилатими ракетами і продовжувати патрулювання в Чорному морі.

За інформацією британської розвідки, цілком імовірно, що його здатність продовжувати ширше патрулювання та забезпечувати фактичну блокаду українських портів буде зменшено. Ймовірно, у нього також знизилася здатність гарантувати кораблям у порту захист та проводити планове технічне обслуговування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'являються подробиці удару українських повітряних сил штабу Чорноморського флоту в Севастополі 22 вересня. Керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов запевняє, що загинули щонайменше 9 людей, ще 16 отримали поранення. Під роздачу потрапили й російські генерали. А представники Сил спеціальних операцій ЗСУ уточнили, що на момент "прильоту" в штабі проходила нарада керівного складу Чорноморського флоту РФ. Було ліквідовано командувача Чорноморського флоту адмірала Соколова. Про що говорить те, що відбувається? Чи можуть такі удари змусити Кремль йти на конструктивні переговори – чи змусити якусь із веж піти проти тих, хто хоче продовжувати війну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – удари по Криму частішають: про що говорить тенденція – до чого може призвести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини