Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ відреагували на чутки про передачу Україні F-16 вже у лютому
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ відреагували на чутки про передачу Україні F-16 вже у лютому

Україна продовжує сподіватися, що на початку 2024 року перші F-16 вже будуть в українському небі

11 вересня 2023, 16:47
Поділіться публікацією:

Досі жоден військовий експерт, аналітик не здатний назвати точну дату передачі Україні американських винищувачів F-16. Оптимальним варіантом для України будуть постачання на початку наступного року. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ЗСУ відреагували на чутки про передачу Україні F-16 вже у лютому

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Спікер згадав інформацію, яка з'явилася в The Wall Street Journal про те, що Україна вже зможе почати застосовувати перші літаки F-16 для захисту неба в лютому 2024 року. Юрій Ігнат зазначив, що у ЗМІ хоч і з'явився оптимістичний прогноз для України, але коментарі, які наводить видання, робили європейські, американські та українські політики. Так ось усі вони озвучували різні прогнози щодо цього питання.

"Тому сказати точно, коли це станеться, неможливо сьогодні. Є ті прогнози, що початок наступного року — це те, що було б досить непогано. Ми можемо говорити про те, що це буде найшвидше", — висловився Юрій Ігнат.

Він підкреслив, що у багатьох ЗМІ йдеться про те, що основна проблема, яка може зайняти багато часу під час тренувань на винищувачах, полягає у мовному бар'єрі, але насправді не це головне. На думку Юрія Ігната, головне те, щоб українські пілоти навчилися професійно керувати F-16, навчилися на них воювати.

Зазначимо, раніше "Коментарі" повідомляли – газета "The Wall Street Journal" опублікувала статтю, в якій йшлося про те, що низка українських та західних джерел володіють інформацією, що, як мінімум, кілька винищувачів зможуть почати обороняти Україну вже в лютому 2024-го року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України". За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини