Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ відповіли, чи вже почалося посилення мобілізації в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ відповіли, чи вже почалося посилення мобілізації в Україні

Наразі посилення мобілізації в Україні немає

4 січня 2024, 11:10 comments1198
Поділіться публікацією:

На сьогодні посилення мобілізації в Україні немає. Здійснюються стандартні заходи щодо повідомлення. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. 

У ЗСУ відповіли, чи вже почалося посилення мобілізації в Україні

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У ЗСУ зазначили, що мобілізація в Україні триває без змін з лютого 2022 року.                                     

"Здійснюються стандартні заходи оповіщення у громадських місцях. Тобто, де законом не заборонено, там відповідно представники ТЦК можуть здійснювати заходи оповіщення. Наразі якихось посилень чи послаблень немає", — пояснив Володимир Фітьо.

Зазначимо, внесений 25 грудня 2023 року Кабміном до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію, який викликав величезний резонанс через низку дуже жорстких заходів, які там пропонувалися, може навіть не дійти до зали засідань. Як заявила заступник голови Комітету ВР з гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук (фракція "Слуга народу"), до розгляду запропонують інший варіант. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами перипетії з мобілізаційним законопроектом та його подальшу долю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що на сьогоднішній день не може спрогнозувати вартість додаткової мобілізації для бюджету на 2024 рік. Міністр пояснив, що в нього поки що недостатньо для цієї інформації. Навіть теоретично мобілізувати 500 000 осіб – це дуже серйозний виклик, заявив міністр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини