Головна Новини Суспільство події Скільки коштуватиме мобілізація для бюджету: відповідь глави Мінфіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштуватиме мобілізація для бюджету: відповідь глави Мінфіну

Сергій Марченко поки що не бачить необхідності перегляду держбюджету на 2024 рік через заплановану мобілізацію

27 грудня 2023, 14:02
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що на сьогоднішній день не може спрогнозувати вартість додаткової мобілізації для бюджету на 2024 рік. Міністр пояснив, що в нього поки що недостатньо для цього інформації. Як передає портал "Коментарі", свої думки Марченко озвучив в інтерв'ю "Forbes".

Скільки коштуватиме мобілізація для бюджету: відповідь глави Мінфіну

Сергій Марченко. Фото з відкритих джерел

Глава української держави Володимир Зеленський на прес-конференції 19 грудня назвав суму 500 млрд грн, але, за словами Марченка, це спрощений підхід, який базується на поточній кількості війська (понад 1 млн осіб) та розмірі фонду грошового забезпечення (1 трлн грн).

"Але банальне додавання тут не працює. Виникають питання: які підрозділи ми забезпечуємо, чому, ми фінансуємо за фактичною чисельністю чи плановою, вони забезпечені рештою, або ці додаткові 500 000 – це, щоб замістити існуючі підрозділи або для створення нових? Відповіді на цих питань у мене немає", – сказав Сергій Марченко.

За один день збільшити армію на 500 000 осіб неможливо, наголосив міністр, тому очевидно, що це збільшення буде розтягнуте у часі.

"Враховуючи, як складається ситуація, на перший квартал додаткової потреби не буде. Як далі розвиватиметься ситуація, буде видно від того, як буде забезпечено мобілізацію. Тому що навіть теоретично мобілізувати 500 000 осіб – це дуже, дуже серйозний виклик", – підсумував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час спілкування з представниками мес-медіа головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що було проведено змістовний аналіз тих проблем, які були у 2022 та 2023 роках. Здебільшого з них знайдено вихід. Саме тому їхнє повторення не повинно перейти на 2024 рік. Українська армія зробить правильні висновки, щоб не повторювати проблем, які були раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини