Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ схвалили створення жіночих підрозділів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ схвалили створення жіночих підрозділів

Це забезпечить рівність жінок та чоловіків, вважають в армії

15 березня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

У ЗСУ схвалюють ідею створення повністю жіночого військового підрозділу, в якому проходитимуть бойову службу лише представниці прекрасної половини людства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відповідну відповідь на запит Hromadske прес-секретаря ЗСУ Богдана Сеника.

У ЗСУ схвалили створення жіночих підрозділів

За Україну воюють 5 тисяч жінок

"Створення жіночого бойового підрозділу у Збройних силах України та інших військових формуваннях позитивно вплине на розвиток ЗСУ, забезпечить доступ до посад жінкам та надасть можливість та рівність прав щодо проходження ними військової служби", — сказано у відповіді ЗСУ.

Раніше військовослужбовець морської піхоти Ярина Чорногуз запропонувала створити розвідувальний, аеророзвідувальний, саперний, снайперський, мінометний взвод чи артилерійську батарею для жінок-військовослужбовців. При цьому сама Чорногуз пояснювала, що фізична підготовка жінки відрізняється від чоловічої — наприклад, вона може бігти повільніше. Тому жінці важко потрапити до бойової роти. А в одному підрозділі жінки могли б бути на одному рівні.

На листопад 2022 року у ЗСУ проходили службу та працювали 59 786 жінок. З них 41 тисяча – військовослужбовці, а 18 тисяч – цивільні працівниці: медики та інші спеціальності. Безпосередньо у бойових діях зараз беруть участь близько 5 тисяч жінок, з них 10% приєдналися до тероборони.

Зазначимо, що використання "жіночих батальйонів" спостерігалося під час Першої світової війни в армії Російської імперії. Так, ударні жіночі "батальйони смерті", що складалися виключно з жінок, були створені Тимчасовим урядом, головним чином з пропагандистською метою — підняти патріотичний настрій в армії та присоромити власним прикладом солдатів-чоловіків, які відмовлялися воювати.

Нагадаємо, що раніше Генштаб зафіксував перше можливе використання противником жінок-ув'язнених. Так, в одному із плацкартних вагонів, який перевозить із Росії на Донбас ув'язнених, помічені жінки-зека. Ці заходи окупанти проводять на тлі великих втрат особового складу в Україні, зокрема у битві за Бахмут.

Тим часом стало відомо, скільки ще військовослужбовців планує поставити до зброї Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини