Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів із Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів із Білорусі

У ЗСУ звертають увагу українців, що потрібно завжди бути готовими до атак ворога

4 лютого 2023, 11:15 comments2200
Поділіться публікацією:

Загроза ракетних ударів із Білорусії продовжує залишатися дуже високою, як це було з початку повномасштабної війни. Тому потрібно завжди бути готовим до атак ворога та не ігнорувати сигнали про повітряну тривогу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

У ЗСУ розповіли про загрозу ракетних ударів із Білорусі

Юрій Ігнат. Фото: armyinform.com.ua

"Російські Міг-31 знаходяться там (у Білорусі — ред.) практично на постійній основі. Лише на нетривалий проміжок часу вони перелітали на територію Росії, можливо з технічних причин. Зараз вони щодня злітають у небо і це є причиною нещодавніх масштабних повітряних тривог у Україні", — пояснює Ігнат.

Також він нагадав, що МіГ-31 є потенційними носіями ракет "Кинжал", які росіяни застосовують для враження стратегічних об'єктів в Україні.

"Ми завжди готуємося до нових російських атак з повітря. Після кожного масштабного обстрілу виконуються певні заходи для того, щоб наші сили та засоби протиповітряної оборони ще краще спрацювали у майбутньому", — зазначив Ігнат.

Він також наголосив, що авіація має можливість швидко пересуватися.

"Це не підрозділ, якому потрібні тижні чи місяці на передислокацію. Авіація злетіла і за годину вона ж в іншому місці. Тому треба розуміти, що авіаційна присутність росіян на території Білорусі була завжди з початку повномасштабного вторгнення", — звертає увагу Ігнат.

За його словами, навчання не впливають на переміщення авіації, оскільки РФ може це зробити будь-якої миті, перемістивши її на один із 40 аеродромів, які вона використовує для атак проти України.

"Тому потрібно бути готовими завжди до можливих атак. Тому що стратегічна авіація — це наймобільніший вид, який можна застосовувати", — додав Ігнат.

Читайте на порталі "Коментарі" — Росія посилює ескалацію, але Захід не поспішає прискорювати постачання ЗСУ озброєння: чому так відбувається.

Також видання "Коментарі" повідомляло — ракети GLSDB прямують до України: у Пентагоні розповіли — чи дозволять ЗСУ їх застосовувати у Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини