Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли про нову тактику окупантів із використанням БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли про нову тактику окупантів із використанням БПЛА

Росіяни чіпляють гранати до БПЛА і завдають ударів по скупченням людей

6 квітня 2023, 10:45 comments1983
Поділіться публікацією:

Російські загарбники активізують авіацію на півдні України, що пов'язано із новою тактикою. Зокрема, росіяни прив'язують до безпілотників гранати та намагаються бити за скупченням людей. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк.

У ЗСУ розповіли про нову тактику окупантів із використанням БПЛА

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначила, зменшивши свою наземну потужність, росіяни застосовують повітряні сили – авіацію та БПЛА, якими раніше лише розвідували обстановку.

"Наразі прив'язують до них розривні гранати і намагаються в такий спосіб вразити скупчення людей, зокрема там, де лунає гуманітарна допомога", — заявила Наталія Гуменюк.

Вона наголосила, що використання ворогом авіації з керованими авіаційними бомбами, які він час від часу собі дозволяють, це вже певний "крок відчаю", тому що "більше нема чого використовувати".

"Для них дуже важко розміщувати артилерійські позиції на тих ділянках, над якими ми працюємо з вогневої точки зору, і зачищаючи смугу в 30 км, ми залишаємо все менше й менше позицій окупантам, звідки вони можуть артилерією, мінометами завдавати поразок по правому березі, хоча вони все ж таки вишукують такі позиції", — констатувала Гуменюк.

Як повідомлялося раніше, нещодавно Росія почала використовувати бомби, що планують, розкидаючи їх по кілька десятків на день по всій території розмежування з літаків Су-35 і Су-34. І ця тактика ворога – нова загроза для українських сил ППО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відхрестився від "безмежної дружби" з Росією: подробиці від ISW.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на кордоні з Білоруссю поставили величезний екран: показують, як Путін та Лукашенко бомбардують Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини