Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чи залишилися ще українські захисники у Соледарі
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чи залишилися ще українські захисники у Соледарі

На сьогоднішній день ЗСУ відійшли із Соледара Донецької області на нові позиції

25 січня 2023, 14:20 comments7808
Поділіться публікацією:

На сьогодні Соледар Донецької області виявився тимчасово окупованим містом, туди зайшов ворог. Українські захисники змушені були вийти із міста та відійти на раніше підготовлені позиції, щоб зберегти життя бійців. Як передає видання "Коментарі", про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий, пише "Суспільне".      

У ЗСУ розповіли, чи залишилися ще українські захисники у Соледарі

Соледар. Фото: із відкритих джерел

"Закріпилися на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Виконали основне завдання: не дали системно прорватися ворогові на Донецькому напрямку фронту та увійти в тил, а потім рухатися на оперативний простір. Вибили (ЗСУ, — ред.) максимально сил, насамперед живу силу особистого складу, що виснажили ворога", — зазначив Сергій Черевий.

Він додав, що лінію фронту в Соледарі було вирівняно: ні оточення, ні взяття в полон українських військових не було.                                                  

"Це війна. Кожен воєначальник діє з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на забій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактику малих груп, щоб максимально виснажити ворога" , — розповів Череватий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не лише Соледар та Бахмут : росіяни лякають заявами, що почали наступ на ще одне місто Донбасу. В Інституті вивчення війни розповіли. Чи справді під ударом ще одне місто?      

Також видання "Коментарі" повідомляло – в ISW розповіли, що допоможе ЗСУ завдати поразки армії РФ та звільнити територію України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини