Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розкритикували розмови про експорт безпілотників
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розкритикували розмови про експорт безпілотників

В українській армії досі значний дефіцит дронів

9 жовтня 2024, 23:08
Поділіться публікацією:

Посадовці, які говорять про можливий експорт Україною безпілотників власного виробництва, думають про заробіток, а не посилення обороноздатності держави.

У ЗСУ розкритикували розмови про експорт безпілотників

В Україні заговорили про експорт дронів. Фото з відкритих джерел

"Тільки люди, які максимально далекі від війни та абсолютно нічого не розуміють про реальну ситуацію в армії з озброєнням, можуть розповідати, що нам потрібно експортувати безпілотники", — заявив майор ЗСУ Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, українській армії критично не вистачає дронів.

"Всі підрозділи самостійно шукають можливості, щоби забезпечити себе дронами. Величезна частина потреб лягає на плечі волонтерів, громад та бізнесу, що постачають дрони в бойові підрозділи. Як держава, ми не вийшли навіть на половину від того, що потрібно сьогодні на фронті. Україна — перша у світі, хто зараз потребує безпілотники. Який може бути експорт в таких умовах?!" — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відсутність реальних вироків за корупційні дії, спрямовані на уникнення мобілізації військовозобов'язаними, є загрозою для держави. "Ситуація з відсутністю жодного реального тюремного вироку щодо корупції в медико-соціальних експертних комісіях — це вирок самій державі. Ці справи мали стати показовим прикладом, що так робити не можна. Натомість стали прикладом, що так можна і потрібно робити, бо за це нічого не буде", — заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо влада якнайшвидше не ухвалить кардинальні рішення, ситуація на лінії бойового зіткнення може стати катастрофічною для України, заявив колишній заступник секретаря РНБО, генерал Сергій Кривонос. "Нам потрібно зрозуміти, що тільки диво може врятувати на даному етапі Україну, якщо ми не зробимо реальних висновків із ситуації та не змінимо ставлення до того, що у нас є в країні", — наголосив генерал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини