Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Тільки диво може врятувати": генерал пророкує катастрофу на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тільки диво може врятувати": генерал пророкує катастрофу на фронті

На лінії фронту ситуація стає критичною

сьогодні, 00:16
Поділіться публікацією:

Якщо влада якнайшвидше не ухвалить кардинальні рішення, ситуація на лінії бойового зіткнення може стати катастрофічною для України, заявив колишній заступник секретаря РНБО, генерал Сергій Кривонос.

"Тільки диво може врятувати": генерал пророкує катастрофу на фронті

Ситуація на фронті погіршується. Фото з відкритих джерел

"Нам потрібно зрозуміти, що тільки диво може врятувати на даному етапі Україну, якщо ми не зробимо реальних висновків із ситуації та не змінимо ставлення до того, що у нас є в країні", — наголосив Сергій Кривонос.

За словами генерала, у ЗСУ наразі жахлива кадрова політика, яка призводить до великих втрат особового складу.

"Те, що влада говорить одне, а на фронті зовсім інше — це вже не перший день і не перший місяць. Але зараз ситуація дійшла до того, що незабаром буде дуже складно воювати, тому що піхота, як сказали самі піхотинці, починає вимирати як рід військ, бо нема кому воювати і нема чим воювати", — заявив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2024 році у лавах Сил оборони України суттєво зросла кількість випадків дезертирства та самовільного залишення військової частини. Згідно з даними Офісу генпрокурора, за перші вісім місяців 2024 року відкрито 29 984 провадження за самовільне залишення частини українськими військовими, тоді як у 2022 році таких випадків було 6 641, а у 2023 році — 17 658.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що план перемоги України, з яким президент Володимир Зеленський їздив до США, наразі удосконалюють та презентують західним партнерам. "Зрозумівши всі позиції партнерів, усі реальні можливості для України, посиливши наш план перемоги, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій. Важливо, що перспектива має бути зрозуміла для кожного в нашій країні", — заявив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини