Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Це вирок державі": у ЗСУ розкритикували байдужість влади до корупції
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це вирок державі": у ЗСУ розкритикували байдужість влади до корупції

Корупція може стати загрозою для держави

8 жовтня 2024, 23:13
Поділіться публікацією:

Відсутність реальних вироків за корупційні дії, спрямовані на уникнення мобілізації військовозобов'язаними, є загрозою для держави.  

"Це вирок державі": у ЗСУ розкритикували байдужість влади до корупції

Держава ефективно не протидіє корупції. Фото з відкритих джерел

"Ситуація з відсутністю жодного реального тюремного вироку щодо корупції в медико-соціальних експертних комісіях — це вирок самій державі. Ці справи мали стати показовим прикладом, що так робити не можна. Натомість стали прикладом, що так можна і потрібно робити, бо за це нічого не буде", — заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

За словами офіцера ЗСУ, з таким розвитком подій немає чого сподіватися на якісні зміни в Україні.

"Можемо хіба дочекатися, коли в тих, хто отримав такий несправедливий "вирок", або в тих, хто його дав, будуть стріляти", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2024 році у лавах Сил оборони України суттєво зросла кількість випадків дезертирства та самовільного залишення військової частини. Згідно з даними Офісу генпрокурора, за перші вісім місяців 2024 року відкрито 29 984 провадження за самовільне залишення частини українськими військовими, тоді як у 2022 році таких випадків було 6 641, а у 2023 році — 17 658.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що план перемоги України, з яким президент Володимир Зеленський їздив до США, наразі удосконалюють та презентують західним партнерам. "Зрозумівши всі позиції партнерів, усі реальні можливості для України, посиливши наш план перемоги, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій. Важливо, що перспектива має бути зрозуміла для кожного в нашій країні", — заявив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини