Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розкрили хитрий план Росії з нічною атакою дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розкрили хитрий план Росії з нічною атакою дронів

Юрій Ігнат заявив, що "Шахеди" змогли долетіти до Львова через брак засобів ППО

20 червня 2023, 10:55 comments1769
Поділіться публікацією:

Російські війська намагаються не лише виснажити, а й заплутати українську ППО. Загалом така тактика ворога не є чимось новим чи незвичайним. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ЗСУ розкрили хитрий план Росії з нічною атакою дронів

Юрій Ігнат. Фото: armyinform.com.ua

Спікер підтвердив "приліт" цієї ночі на Львівщині. За словами Юрія Ігната, це сталося, тому що ворог свідомо атакував дронами різні регіони України, щоб розтягнути кошти ППО.

"Ворог намагається заплутати протиповітряну оборону, прокладаючи маршрути заздалегідь нові так по різних по різних областях. Для того, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони для того, щоб ми витрачали на них сили та засоби, як мінімум зенітні керовані ракети", — заявив Юрій Ігнат.

Спікер Повітряних сил наголосив, що наразі системи ППО розташовані на найбільш необхідних ділянках (великі міста, інфраструктурні об'єкти, об'єкти атомної енергетики та лінію фронту).

Юрій Ігнат додав, що мобільним вогневим групам збивати дрони-камікадзе зі стрілецької зброї досить проблематично. До того ж, БПЛА летять руслами річок, використовуючи різні маршрути.

Зазначимо, цієї ночі противник вдарив Україною 30 іранськими дронами "Шахед", 28 з яких вдалося знищити ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує активно тероризувати Україну з повітря. Після численних атак ракетами та дронами у травні, країна-агресор продовжила цю практику і в червні. Спікер командування Повітряних сил України Юрій Ігнат попереджає, що подібні атаки найближчим часом не припиняться. А президент України Володимир Зеленський наголошує, що лише коаліції Patriot та сучасних винищувачів для зміцнення нашої країни покладуть край ракетному терору РФ та прискорять прихід справедливого миру. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" особливості повітряної війни останнього часу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини