Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ пояснили заяви Пригожина: не здатен виконати свої зобов’язання
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ пояснили заяви Пригожина: не здатен виконати свої зобов’язання

Пригожин не може захопити Бахмут, тому критикує російське керівництво та говорить про "снарядний голод".

8 травня 2023, 13:13 comments2023
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин неодноразово скаржився на російське військове керівництво. Пік заяв припав на початок травня, коли Пригожин оголосив про вихід з Бахмута через "снарядний голод". Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий пояснив, що ховається за заявами Пригожина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання РБК-Україна.

У ЗСУ пояснили заяви Пригожина: не здатен виконати свої зобов’язання

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Фото з відкритих джерел

Сергій Череватий вважає, що критика засновника ПВК "Вагнер" спрямована на Міноборони Росії не через малу кількість боєприпасів для найманців, а через зобов'язання Євгена Пригожина, які він не може виконати.

"Головне, чим покликані заяви Пригожина — тим, що він взяв на себе військові зобов'язання, не здатен їх виконати, в тому числі по взяттю Бахмута і придумує ці нісенітниці про снарядний голод", — сказав Череватий в ефірі телемарафону.

На думку речника Східного угруповання, найбільша проблема лідера вагнерівців – це постійні втрати особового складу ПВК "Вагнер", які безрезультатно штурмують українські позиції. Окрім того, Пригожин не може постійно поповнити свої резерви, адже добровільно йти до групи "Вагнера" погоджуються лише одиниці.

"В'язні не дуже прагнуть йти, тому що розуміють, що це квиток в одну сторону", — вважає Сергій Череватий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після заяв та критики Пригожин отримав те, що хотів від російського керівництва.

Також "Коментарі" писали, що на запит засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина до міністра оборони РФ Сергія Шойгу, лідер Чечні Рамзан Кадиров написав звернення до Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини