Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ пояснили, чому актуальність утримання Бахмута лише зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ пояснили, чому актуальність утримання Бахмута лише зростає

Завдяки утриманню контролю над Бахмутом, ЗСУ виграють час для зміцнення резервів

9 березня 2023, 14:54 comments1496
Поділіться публікацією:

Щодня оборони Бахмута Донецької області допомагає українській армії отримати безцінний час, щоб, по-перше, краще підготувати резерви, а по-друге, краще продумати всі тонкощі майбутніх наступальних операцій. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Сухопутних військ, цитуючи заяву Командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

У ЗСУ пояснили, чому актуальність утримання Бахмута лише зростає

Олександр Сирський. Фото з відкритих джерел

У ВСУ зазначили, намагаючись окупувати Бахмут Росія втрачає найбільш перевірених і загартованих боями штурмові загони "Вагнера".

Олександр Сирський звернув увагу на останні заяви власника злочинної ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, які підтверджують, що захоплення міста розв'яже руки окупантам для подальшого настання із застосуванням армійських та десантних частин на бойовій техніці.

"Це ще раз доводить дуже важливу роль Бахмута у загальній системі оборони нашого угруповання. Тисячі ворогів, які загинули під час штурму міста — тому яскраве підтвердження", — наголосив генерал.

За його словами, оборона Бахмута має величезне значення, адже ЗСУ не лише зміцнюються за цей час, а й "перемелюють" загарбників, у результаті потенціал російської армії знижується у рази.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва за Бахмут продовжує залишатися однією з топ-тем не лише українських, а й закордонних ЗМІ, політиків, чиновників та аналітиків. Так генсек НАТО Єнс Столтенберг прогнозує захоплення цього міста російськими окупаційними військами найближчими днями. А аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що загарбники не зможуть розвинути успіхи та просунутися далі, навіть якщо візьмуть Бахмут. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що продемонструвала битва за це місто та Донбас загалом, а також спрогнозували, як ситуація на фронтах може розвиватися в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що дав Кремлю черговий ракетний обстріл України – чи є ще способи зупинити це божевілля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини