Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ підтвердили ураження російського корабля носія крилатих ракет в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ підтвердили ураження російського корабля носія крилатих ракет в Криму

У Повітряних силах ЗСУ повідомили про вдалу атаку по сучасному російському кораблю в Криму, який мав стати носієм крилатих ракет.

5 листопада 2023, 09:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Командувача Повітряних сил Микола Олещук підтвердив, що українські сили провели вдалу атаку на судноремонтний завод в Криму, де уразили російський корабель "Аскольд".  

У ЗСУ підтвердили ураження російського корабля носія крилатих ракет в Криму

Корабель носій крилатих ракет РФ "Аскольд". Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ 4 листопада активно публікували інформацію, що ракети ударили по заводу в Керчі. Ввечері в Міноборони РФ підтвердили цю інформацію зазначивши, що було завдано удар 15 крилатими ракетами по судноремонтному заводу в Криму. У Росії вказали, що нібито збили 13 ракет, а дві влучили в корабель, який отримав пошкодження.

Вранці 5 листопада командувач Повітряних сил Микола Олещук підтвердив, що відбувся удар по російських кораблях, зокрема один з найсучасніших російських кораблів "Аскольд" був уражений. Цю інформацію згодом підтвердив також речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Він проходив якісь там випробувальні роботи остаточні, аби потім вийти і воювати проти нашої держави", — розповів речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що допоможе Україні змінити ситуацію на полі бою. За словами українського генерала ми перебуваємо в новій фазі війни проти Росії, а перемогу можна здобути завдяки використанню інноваційних рішень, зокрема це розвиток безпілотників, протиартилерійської техніки та засобів РЕБ. Крім того, Залужний взяв на себе провину за результати українського контрнаступу та зазначив, що це була його помилка.

Також "Коментарі" писали, що Росія в ООН зробила цинічну заяву про Ізраїль. Однак представник Ізраїлю відповів, що Росія сама порушує міжнародні правила та використовує конфлікт на Близькому Сході, щоб відвернути увагу від війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини