Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ озвучили тривожний прогноз - що буде з наступом РФ на Авдіївку
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ озвучили тривожний прогноз - що буде з наступом РФ на Авдіївку

Російське командування, безпосередньо відповідальне за цей напрямок, не може доповісти Путіну про поразки

21 жовтня 2023, 11:25 comments8637
Поділіться публікацією:

Російські окупанти продовжать свої штурмові операції, намагаючись взяти в кільце, а потім і окупувати Авдіївку Донецької області. У ЗСУ прогнозують, що на цьому напрямку "гра триватиме вдовгу". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

У ЗСУ озвучили тривожний прогноз - що буде з наступом РФ на Авдіївку

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

Військовий нагадав, що Авдіївка – це не просто черговий населений пункт на Донбасі. Це дуже добре укріплений промисловий район, адже його росіяни намагалися захопити ще 2014 року. Тоді в них нічого не вийшло. Починаючи з 2014 року Україна побудувала в самому місті і навколо нього досить потужні інженерні загородження.

"Звичайно, ті сили та засоби, які вони (Ред. – росіяни) накопичували, які закинули вперше у бій, не виправдали себе, отже, командування (Ред. – Міноборони РФ), відповідальне на цьому напрямі, звичайно, не може доповісти Путіну про поразки, тому вони як кидали, так і кидатимуть сили. Там, напевно, так схоже, що гра триватиме довго, на жаль, але так виглядає, що ворог пробуватиме там наступати", — сказав Іван Тимочко.

Він додав, як Авдіївка, так і Куп'янський напрямок, за великим рахунком, одна дія у завданнях противника – прорвати лінію оборони України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — величезні втрати під час штурмів не зупиняють окупантів. Вони 20 жовтня знову зробили атаки на Авдіївку та мали незначний успіх у просуванні. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому Авдіївка стала для росіян другим Бахмутом — що змушує РФ продовжувати атакувати місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини