Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ назвали тип ракет, які ще жодного разу не вдавалося збити
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ назвали тип ракет, які ще жодного разу не вдавалося збити

У Повітряних силах визнали, що Україні жодного разу не вдалося збити російські ракети Х-22

15 серпня 2023, 16:50 comments3542
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують завдавати ракетних ударів по території України. Однак поки що силам ППО жодного разу не вдалося збити гіперзвукову ракету Х-22. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ЗСУ назвали тип ракет, які ще жодного разу не вдавалося збити

Юрій Ігнат. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, 15 серпня РФ завдала удару по території України ракетами кількох типів, серед яких були і Х-22. Проте останні можуть збивати лише комплекси "Patriot".

Ігнат нагадав, що незважаючи на те, що ракети Х-22 крилаті — вони також надзвукові і летять близько 4000 кілометрів на годину. Крім цього Х-22 заходять на ціль балістичною траєкторією, що ускладнює їх збивання.

"Жодна з ракет Х-22 не була знищена взагалі, а не лише сьогодні", — заявив Ігнат.

Він нагадав, що сьогодні РФ вдарила по Донецькій області такими ракетами. З шести літаків Ту-22М3 було випущено 4 ракети Х-22. Усього було випущено 24 ракети, сили та засоби ППО змогли ліквідувати 16 з них.

"Так, хотілося б збити більше, досягти того результату, який був напередодні, коли в зоні відповідальності ОК "Південь" був 100% результат збивання ракет. Але 16 із 24 — це теж досить високий результат", — розповів Ігнат.

Зазначимо, у ніч на 15 серпня Україна зазнала чергової масованої ракетної атаки з боку РФ. Під ударами, зокрема, опинились Львів, Луцьк, Дніпро. Українська ППО збила 16 із 28 ракет. Глава Офісу президента України Андрій Єрмак вкотре закликав партнерів посилити підтримку нашої країни та санкції проти Росії. Чому майже через півтора роки широкомасштабної агресії у РФ залишається можливість виробляти ракети і атакувати ними Україну, а в нас досі немає достатньо сил і засобів для відбиття таких атак чи проведення подібних – власних? Як вирішити проблему? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки ракет залишилося в РФ — що важливо врахувати Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини