Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ натякнули на самостійні вильоти українських пілотів на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ натякнули на самостійні вильоти українських пілотів на F-16

Українські пілоти можуть піднятися в небо на F-16 найближчим часом

23 листопада 2023, 12:17
Поділіться публікацією:

Українські льотчики, які за кордоном навчаються керувати літаками-винищувачами, зараз літають із інструкторами, але очікують найближчим часом на самостійні вильоти. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У ЗСУ натякнули на самостійні вильоти українських пілотів на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Все йде за планом. Щоразу пілоти піднімаються в небо вже з інструкторами. Можливо, кількість пілотів з інструкторами стає більшою. Далі очікуємо самостійних вильотів. Я думаю, що десь найближчим часом можливо ми дізнаємося більше. Не хочу нічого анонсувати , і, можливо, побачимо щось", — заявив Юрій Ігнат.

При цьому він додав, що сьогодні пілоти, які несуть бойове чергування в Україні, готові будь-якої хвилини літати і відбивати повітряний напад противника-і ракети, і шахеди. "І, звичайно, пілоти, які сьогодні це роблять на території нашої держави на десятках оперативних аеродромах, безумовно, по-доброму заздрять своїм колегам і чекають на їхнє швидке повернення. Тому що й самі хочуть поїхати, щоб опановувати цю техніку. Настрій бойовий. Пілоти. хочуть побачити цей літак у нас на озброєнні", — наголосив представник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — для того, щоб не лише відбивати російську агресію та ефективно наступати українській армії зараз потрібні навіть не так західні літаки F-16, як велика кількість боєприпасів. Зокрема це стосується далекобійних ракет. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Також видання "Коментарі" повідомляло – розвідка Британії: у Кремлі стурбовані майбутнім постачанням F-16 Україні та вже готується до цього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини