Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відреагували на опублікований у ЗМІ "мирний договір" України та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на опублікований у ЗМІ "мирний договір" України та РФ

Михайло Подоляк назвав "мирний договір" України та РФ капітуляцією

1 березня 2024, 13:57 comments12133
Поділіться публікацією:

Рейтингове американське видання The Wall Street Journal опублікувало проект "мирного договору" між Росією та Україною, який був розроблений навесні 2022 року. Радник глави Офісу президента та учасник переговорів Михайло Подоляк заявив, що реальної можливості домовитися з Москвою не було. Як повідомляє портал "Коментарі", свою позицію Подоляк озвучив у себе в Telegram-каналі.

У Зеленського відреагували на опублікований у ЗМІ "мирний договір" України та РФ

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі WSJ сказано, що документ передбачав припинення бойових дій, заборону вступу України до НАТО, скорочення української армії до 85 000 осіб, заборона на постачання Києву іноземних озброєнь, визнання окупації Криму росіянами та функціонування російської мови в органах влади нарівні з українською.

Михайло Подоляк написав, що Росія вторглася в Україну та почала масово вбивати її громадян, щоб захопити території та окупувати країну.

Радник зазначив, що на першому та наступних раундах переговорів у Білорусі та Туреччині РФ ультимативно вимагала віддати їй окуповані території, а також відмовитися від суб'єктності та армії.

"Ці умови були постійними. Де тут можна прочитати пропозицію "миру", а не повної капітуляції? Після тактичних поразок у північних областях України та втечі з Київщини розкрилися масові факти геноцидних практик Росії та її реальних намірів в Україні. Що зовсім унеможливило будь-які контакти" ", — заявив Подоляк.

У ОП також наголосили, що жодних реальних можливостей домовитися з Москвою не було, оскільки вона не змінювала умов капітуляції, які Україна категорично не приймала.

Подоляк зазначив, що Росія все ще хоче знищити Україну, але шукає можливості для паузи у війні, щоб наростити сили та вдарити знову ще масштабніше.

"Навіщо періодично повертатися до неіснуючої теми і намагатися видати відомі капітулятивні вимоги Росії за щось нове, що точно не могло призвести до "світу"?", — написав радник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому тривожний прогноз на військову весну: з якими викликами зіткнемося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/M_Podolyak/233
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини