Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, чи будуть здавати Крим заради миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, чи будуть здавати Крим заради миру

Україна не піде ні на які територіальні компроміси на переговорах з Росією і питання окупованого Криму ні в якому разі не виноситиметься окремо

20 лютого 2023, 23:25
Поділіться публікацією:

Компроміси щодо тієї чи іншої частини території України ніколи не стануть предметом переговорів із Росією, заявив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква, пишуть "Коментарі".

У Зеленського розповіли, чи будуть здавати Крим заради миру

"Україна не буде торгувати жодною частиною своїх територій. Згадайте: на початку війни Україну намагалися схилити до компромісів. Зупинімось на якийсь час, отримаємо припинення вогню, зупинимось там де ми є зараз. А потім проведемо переговори. Це говорить Росія або її сателіти або так звані посередники які намагаються, я не знаю, якусь свою частку успіху тут отримати.21.58 Відповідь дуже чітка – посередники не потрібні для України. Потрібні ті лідери, ті країни, які на стороні України. Бо Україна торгувати своїми територіями не буде, Україна їх буде лише визволяти", – заявив Жовква.

Окрім того, високопосадовець зазначив, що зараз точно не зрозуміло, яким чином відбудеться деокупація півострова і як Крим повернеться під контроль Києва, але це точно станеться. За його словами, "дипломатичний шлях повернення Криму може доповнювати військовий".

Україна залежить від постачання західної зброї, тож варто прислухатися до думок союзників. Поки що вони бачать визволення Криму лише після визволення Донбасу. Розглядається низка варіантів деокупації півострова. Є серед них і дотепер необговорювані: це може бути виключно дипломатичний шлях звільнення Криму, виключно військовий, дипломатично-військовий. Або взагалі на певний період у Криму не буде російських та українських військ, а буде якийсь міжнародний протекторат.

Як писали "Коментарі", окупаційна влада Криму готується до здачі півострова. Російська адміністрація Криму та місцеве відділення ФСБ видали "рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки". Подібні "заходи безпеки" з боку рашистів є ознакою підготовки до початку операції зі звільнення Криму українськими Силами оборони.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Україні починають готувати кадри для Криму, щоб одразу після деокупації навести порядок і встановити законну українську владу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари по російських об'єктах у Криму: чому США дають зелене світло – до чого змушують РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

xxxxx

21 лютого 2023, 03:04

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини