Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського пояснили, чому ATACMS все ще доведеться почекати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, чому ATACMS все ще доведеться почекати

У Зеленського вважають, що візитом глави держави до США досягнуто всіх поставлених завдань

5 жовтня 2023, 15:32
Поділіться публікацією:

В Офісі президента називають недавній візит президента України Володимира Зеленського до США та переговори з головою Білого дому Джо Байденом успішними. Водночас зазначають, що поки що не вдалося отримати підтвердження про швидкі постачання в Україну далекобійних ракет ATACMS. Водночас у команді президента України впевнені, що Київ отримає ракети, але треба ще трохи почекати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УНІАН" розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

У Зеленського пояснили, чому ATACMS все ще доведеться почекати

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Заступник голови ОП підтвердив, що Володимир Зеленський під час розмови з Джо Байденом порушував питання надання Україні ATACMS. Поки що Україна справді не отримала "зеленого світла", але, якщо згадати, схожа ситуація була і з наданням HIMARS, танків, F-16 та касетних боєприпасів. У США навідріз відмовлялися постачати цю зброю, але потім ухвалювали позитивне для Києва рішення. Так буде і цього разу із ракетами ATACMS, упевнений Ігор Жовква.

Чиновник пояснив, що отримання необхідного озброєння займає багато часу, тому що це довгий процес. Він залежить від того, чи зберігається зброя на складі в законсервованому вигляді, чи знаходиться на оперативному чергуванні, а також від того, в якому зброю стані і чи потрібно її відремонтувати, модернізувати чи виготовити додаткові одиниці.

За словами Жовкви, щодо постачання кожного виду зброї є свій графік. Є він і щодо постачання американських ракет.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Україну підштовхують до переговорів із РФ – чому йдуть натяки на зниження допомоги.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому Заходу не вдасться уникнути прямого конфлікту з РФ – що відбувається всередині Європейського Союзу та США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини