Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського назвали мінімальну кількість окупантів, які гинуть в Україні щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали мінімальну кількість окупантів, які гинуть в Україні щодня

Щодня росіяни втрачають на фронтах убитими та пораненими близько 400-600 солдатів

25 листопада 2022, 08:50
Поділіться публікацією:

Навіть з урахуванням того, що інтенсивність боїв зменшується, росіяни щодня втрачають у війні проти України вбитими та пораненими близько 400-600 солдатів. Під час активних боїв ворожі втрати зростають до 1000 на день. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

У Зеленського назвали мінімальну кількість окупантів, які гинуть в Україні щодня

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Коли активні бойові дії — буває до тисячі на день убитих і поранених у російської армії. Коли не активні — до 600-400. Нижче за 400 я взагалі такого не пам'ятаю", — розповів Олексій Арестович.

Радник глави Офісу президента уточнив, що йдеться про втрати ворога в живій силі у вигляді безповоротних та санітарних – убитих та поранених.

"Багато, загалом. Починаються активні бойові дії, або з їхнього боку, або з нашого, різко полізло в них вгору. Ми стабільно кладемо зараз батальйон. Це в основному на напрямі Соледар — Бахмут. Там вони все одно посилають хвилями атаки, відповідним результатом", — зазначив радник ОП.

За його словами, на цьому напрямі не менше 50% від загальної чисельності російського угрупування складають погано навчені мобілізовані вояки. На них російське командування робить великі ставки, кидаючи їх на "передок". Кадрові виведені на російську та білоруську території. Ці російські частини зараз доукомплектовуються, проходять навчання, відпочивають. Незабаром Кремль знову кине їх на фронт. На 1-й та 2-й лініях в основному зараз воюють мобілізовані.

Також Олексій Арестович зазначив, що за Росію зараз воюють найманці з приватних військових компаній та "частково мобілізовані".

"Кадрових менше. Мобіки зараз тягнуть основне навантаження війни, погано навчені... Рівень бойових дій упав. Але їх просто багато – вони наситили фронт", – підсумував радник голови ОП.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Британії назвали причину, чому Україні вкрай важливо продовжити настання взимку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з перших тижнів повномасштабної війни в Україні низка організацій документує злочини військових Росії, у тому числі пов'язані із сексуальним насильством. Вже офіційно підтверджено понад сотню сексуальних злочинів, скоєних росіянами, але реальна кількість значно більша. Як притягнути агресора до відповідальності за подібні злочини? Які є прецеденти? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини